Hvorfor ruster det rustfrie stål stadig?

Rustfrit stål er ikke til at ruste, men ikke let at ruste. Under nogle forhold vil det rustfri stål også ruste. Overfladen af ​​rustfrit stål har en meget tynd, tynd og stabil krom-rig oxidfilm, rustfrit stål rust, ved denne oxidfilm for at forhindre iltatomer infiltration oxidationsreaktion og rust. Faktisk har nogle rustfrie stål både rustbestandighed og syrebestandighed (korrosionsbestandighed). Rustfrit ståls rust- og korrosionsbestandighed skyldes dannelsen af ​​en kromrig oxidfilm (passiveringsfilm) på overfladen, som isolerer metallet fra det ydre medium, forhindrer metallet i at blive yderligere korroderet og har evnen til at reparere sig selv. Hvis det er beskadiget, vil krom i stålet regenerere en passiveringsfilm med ilten i mediet og fortsætte med at spille en beskyttende rolle. Når oxidfilmen er beskadiget, ruster den let.

1) Miljøet af rustfrit stål er fugtigt, i tilfælde af vand og oxygen, dannelse af organisk syre og erosionsskader på overfladen af ​​rustfrit stål.

2) Rustfrit stålprodukter beskadiges mekanisk af installationsværktøjerne og beskadiger derefter overfladebeskyttelsesfilmen. For eksempel, når de rustfri stålbolte er installeret i den udendørs gardinvægsteknik, forårsager skruenøglen mekanisk skade på det sted, hvor bolthovedet kommer i kontakt. Efter regnvask vil hovedet på de rustfri stålbolte fremstå let flyderust.

3) Der er støvurenheder eller metalpartikler på overfladen af ​​rustfrit stål, som er let at elektrokemisk reagere med rustfrit stål i fugtig luft for at fremskynde korrosion af rustfrit stål.

nyheder

4) Rustfri ståloverflade udsat for syre, alkali, salt og andre stoffer er tilbøjelige til kemisk reaktionskorrosion. For eksempel vælges gardinvægsforbindelsesbefæstelser i kystbyer generelt til 316 rustfri stålprodukter (mere korrosionsbestandige end 304 rustfrit stål), fordi det høje saltindhold i luften i kystbyer er let at forårsage korrosion på rustfrit stål.

Derfor, for at få rustfri stålprodukter til at holde sig lyse og ikke korroderede, er det nødvendigt at vælge det rigtige materiale af rustfrit stålprodukter, efterfulgt af er at rense og vedligeholde rustfrit stålprodukter, fjerne overfladeurenheder for at undgå reaktion og korrosion.


Indlægstid: 19. august 2022